Contact Us

Contact Us

PKF Cyprus

A member of PKF International. A global family of legally independent firms.

Εισφορές Λογιζόμενης Διανομής Μερισμάτων και Γενικού Συστήματος Υγείας για Κυπριακές Εταιρείες Δεκέμβριος 2019

Οι εταιρείες θα πρέπει να γνωρίζουν για τις εισφορές σχετικά με την λογιζόμενη διανομή μερίσματος και την Εκτάκτη Αμυντική Εισφορά καθώς και για τις εισφορές στο Γενικό Σύστημα Υγείας στα κέρδη και στα μερίσματα.

Βάσει τους φορολογικούς νόμους της Κύπρου Κυπριακές Εταιρείες που δεν διανέμουν 70% των κερδών τους μετά την αφαίρεση των φόρων, όπως προσδιορίζονται από τον περί Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμο, κατά το τέλος της περιόδου των δύο ετών από το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο τα κέρδη αναφέρονται, θα θεωρείται πως έχουν διανέμει αυτό το ποσό ως μέρισμα. Έκτακτη αμυντική εισφορά προς 17% για το έτος 2019 θα είναι πληρωτέα πάνω σε αυτή τη λογιζόμενη διανομή μερίσματος στην έκταση που οι μέτοχοι (άτομα και εταιρείες), κατά το τέλος της περιόδου των δύο ετών από το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο τα κέρδη αναφέρονται, είναι φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου (Οι μη Κύπριοι που έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Κύπρο απαλλάσσονται)‘ Το ποσό της λογιζόμενης διανομής μερίσματος μειώνεται με οποιοδήποτε πραγματικό μέρισμα που ήδη διανεμήθηκε για το έτος στο οποίο τα κέρδη αναφέρονται. Συνεπώς, τα κέρδη του έτους 2017 υπόκεινται σε λογιζόμενη διανομή την 31 Δεκεμβρίου 2019. Αυτή η έκτακτη αμυντική εισφορά καταβάλλεται από την Εταιρεία για λογαριασμό των μετόχων.

Ομοίως οι Κυπριακές εταιρείες υπόκεινται σε συνεισφορά στο Γενικό Σχέδιο Υγείας η οποία ανέρχεται στο 1,70% Φάση 1 καλύπτει μόνο την περίθαλψη εξωτερικών ασθενών αυξανόμενο σε 2,65% Φάση 2 καλύπτει τόσο την εξωτερική όσο και την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη. Η συνεισφορά στο Γενικό Σχέδιο Υγείας καταβάλεται από την Κυπριακή Εταιρεία για λογαριασμό όλων των κυπρίων μετόχων της – Ευρωπαίων πολιτών που εργάζονται ή έχουν αποκτήσει το δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Κύπρο.

Εταιρείες που καταβάλλουν τις σχετικές εισφορές μετά τις ημερομηνίες που καθορίζει ο νόμος, υπόκεινται σε χρηματικές επιβαρύνσεις και πρόστιμα.

Διαδικτυακή πύλη για πληρωμή των εισφορών 

Η πληρωμή των εισφορών μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της JCCSmart ακολουθώντας παρόμοια διακδικασία με την  προσωρινή φορολογία ακολουθώντας τον  πιο κάτω σύνδεσμο:
https://www.jccsmart.com/

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια για να υπολογίσετε  και να πληρώσετε τις εισφορές σας

Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Τηλέφωνο + 357 22 462727

Αυτή η δημοσίευση είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως επαγγελματική συμβουλή

Η PKF / ATCO Limited είναι μια εταιρεία μέλος του δικτύου PKF International Limited δικτύου νομικά ανεξάρτητων συμβουλευτικών οίκων και δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση για τις πράξεις ή παραλείψεις εκ μέρους οποιουδήποτε άλλου συμβουλευτικού οίκου ή οίκων